Klubben

Dannelse av Hvit Gjeterhundklubb

Hvit Gjeterhundklubb begynte så vidt å ta form våren 2009, da var det 5 personer som fant hverandre via nettet og begynte å diskutere mulighetene for å starte en raseklubb. Den 1. juli ble det holdt et stiftelsesmøte, og klubben ble da formelt stiftet. To uker senere ble klubben registrert i Brönnöysundregisteret og 17. oktober var det tid for konstituerende generalforsamling. Klubbens målsetting skal alltid først og fremst være å fremme rasen hvit gjeterhund, videre skal klubben blant annet legge til rette for et hyggelig og aktivt hundehold. Mer om klubbens foremål kan du lese i vedtektene. Klubben ble tatt opp som medlem i Norsk Kennel Klubb (NKK) 17.juni 2010 og vi som har fått gleden av å lære denne fantastiske rasen å kjenne vil gjøre vårt beste for å bevare den. Og vi er overbevist om at mange andre kommer til å falle for hvit gjeterhund også, når den blir mer kjent. Vi er fremdeles en liten klubb, noe som innebærer at alle medlemmer må bidra så mye som mulig, men samtidlig bidrar dette til en hyggelig og personlig klubb, hvor nesten alle kan komme å bli kjent med hverandre.

Dersom du planlegger å kjøpe en hvit gjeterhund, ta gjerne kontakt med klubben om du har noen spørsmål.

 

Har du allerede en av disse fantastiske skapninger? Bli med i klubben slik at du også kan være med å bidra til en sunn og lys fremtid for våre hvite gjetere.

_DSC0089
/BH, NO UCH Sunnantorps Inas Izel «Izel» og VDH CH VZH NLJV-08 N UCH BH Zenado vom Terlüner Schloss «Kilat» | Foto: Trine Heimen